Дърветата се осмеляват да са голи през зимата.
Духовна порнография е да опознаеш себе си.
Залезът ме събуди. Наплисках лицето си с кръв.
Един човек попита "Колко е часа? Извинете."
Пресякох нарочно на червен светофар. Бясно.
Дъждът заваля и хората угаснаха. Закъснели.
Един познат ме подмина. Не ме видя нарочно.
Забравих да закъснея за най-важната среща.
Крилата фраза под крилете на една илюзия.
Една старица се качи в автобуса с дъщеря си.
Избирам да се сгромолясам вместо да летя.
Няма кой да ми направи място. Няма спомени.
© Мария Василева Todos los derechos reservados