27 abr 2010, 22:57

Съвестта говори, докато е ням сънят 

  Poesía » Otra
632 0 0

Съвестта говори, докато е ням сънят

 

 

Гасиш звездите, ала не сънуваш,

гасиш луната, но не спиш,

завиваш се с килим от рози -  

бодлите те раняват... и кървиш.

 

 

Отчаян врязваш път в небето,

очите са оловни и тежат,

а без вина гори сърцето -  

в легло от огън си и този път.

 

 

Душата ти - безгласен славей,

умът ти - блудкава мъгла,

не чувстваш, нито мислиш вече -  

съвестта говори, докато е ням сънят.

© Сис Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??