8 nov 2014, 0:11

Съвет от професионалист 

  Poesía » Otra
412 0 1

Внимавай! Пази се!

И с огъня недей да си играеш.

Опариш ли се, много боли.

Шегите понякога 

са истини чисти,

казвам ти за да знаеш.

Повтарям ти да внимаваш!

Паднеш ли – ще заболи!

 

Игрите за професионалисти 

не ги подценявай.

Всеки, подценил ги, плаща 

с разбитото си сърце.

Любовта няма навик да прощава.

А в бонус ще получиш 

още болка, драга.

Ще бъдеш гневна и ще страдаш,

че не ме послуша, 

но все се доверяваш 

на наивното си сърце.

 

Казвай си “ти си ум, 

какво ли разбираш…”.

Сърцето си като слушаш,

после пак ще го събираш.

Накрая винаги си сама,

запомни го и си признай,

че чувствата твои 

хвърлени са в пепелта.

 

А от пепелта нищо не става,

освен, че след време се губи.

Аз съм разум и ме пренебрегваш 

винаги мен.

Но когато отново те разочарова

и доверието ти изгуби,

недей да плачеш, защото 

предупредена си била от мен.

 

Уви, никога не искаш да ме чуеш.

Слушаш и подвеждаш се 

по глупавото си сърце.

Нека, така човек се учи,

че трябва да внимава 

на кого ще го даде.

 

 

© Мария Костадинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??