14 ene 2009, 8:55

Съзидателно 

  Poesía
611 0 12

http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=150932

http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=150772

 

 

***

 

... съградих си мост ...


 

дяволски,
за да пресичам
отвъд тъмнината,
където няма въпроси
и лете струи тишината...

съградих си брод ...


дяволски -
измамно те каня отвъд!
... тук отдавна е песенно
и самодиви нетленни
сноват...

мостове...

свързват,
обвързват,
разделят...

владеят
и пазят,
надеждите
газят...

 

палят безбожно,
страдат от нямане...
пътят е каменен - 
кървав от лутане...

мостове 
сбират,
мостове
сриват

пътят човешки...

е болка
безспирна...

 

 

***

 

... съградих манастир -  

да Те видя,
да се слея
в душата си
с Тебе...
ослепях от очакване...

Боже!

... как да върна посятото семе, 
че отдавна се гоня
със призраци,
неразлюбили
тайнството -  
слепи...

всяко утро
тъгувам по залеза,
за да склопя
очите
навеки...

 

съградих си...

 

постеля от тръни,

и издрах

от плътта си нетленното -

искам още блаженство в съня си,

искам малко надежда във тъмното...

 

съградих манастир -

 

да Те видя...

прокълнах светлината,

а пареше -

изгорях,

ослепях

и умирам,

 

запази ме...

 

след мен

ще е хубаво...

 

 





 

13.01.09

Пловдив

                                                              

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??