http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=150932
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=150772
***
... съградих си мост ...
дяволски,
за да пресичам
отвъд тъмнината,
където няма въпроси
и лете струи тишината...
съградих си брод ...
дяволски -
измамно те каня отвъд!
... тук отдавна е песенно
и самодиви нетленни
сноват...
мостове...
свързват,
обвързват,
разделят...
владеят
и пазят,
надеждите
газят...
палят безбожно,
страдат от нямане...
пътят е каменен -
кървав от лутане...
мостове
сбират,
мостове
сриват
пътят човешки...
е болка
безспирна...
***
... съградих манастир -
да Те видя,
да се слея
в душата си
с Тебе...
ослепях от очакване...
Боже!
... как да върна посятото семе,
че отдавна се гоня
със призраци,
неразлюбили
тайнството -
слепи...
всяко утро
тъгувам по залеза,
за да склопя
очите
навеки...
съградих си...
постеля от тръни,
и издрах
от плътта си нетленното -
искам още блаженство в съня си,
искам малко надежда във тъмното...
съградих манастир -
да Те видя...
прокълнах светлината,
а пареше -
изгорях,
ослепях
и умирам,
запази ме...
след мен
ще е хубаво...
13.01.09
Пловдив
© Бехрин Все права защищены
Дълбок стих!