29 ago 2021, 0:03

Така да ме обичаш 

  Poesía » De amor
597 3 4

Така да ме обичаш - разпиляна,

като море нахвърляно на лист хартия.

Като мечта с години премълчавана,

неизживяна и за малко недостигната.

Така да ме обичаш - чак до синьото

на твоето усещане за вечност.

Така, че повече да не поискаш

брегове от мен отдалечени.

Така да ме обичаш - без очакване,

че ще затворя страховете си в бутилка,

че ще порасна повече от сянката си

и ще съм… безименна.             

Така да ме обичаш – писък,

събрал шума на хиляди столетия.

И после… да забравиш, че ме има -

като лист, изхвърлен от морето.

 

© Мария Ганчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??