17 feb 2021, 6:45

Такт 

  Poesía » Civil
325 0 1

Някой

         почука

                 на вратата,

която

          ме делеше

                 от външния свят.

"Влез." – рекох аз

           с отпаднал   

                  от болестта глас.

"Нищо, че съм заразен

           и мога да издъхна

                   в ръцете ти."...

 

Само шумът

          от бързо отдалечаващите

                    се стъпки...

посмя

          да влезе

                     в стаята ми!

 

 

 

 

1991 г.         

© Гюрхан Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря, Валентине! За свое "оправдание" ще кажа, че точно тогава се бях влюбил... От друга страна, днес някой може да каже и да докаже, че стихотворението е писано за Ковид 19... Хубав ден!
Propuestas
: ??:??