Танц
Каниш ме на танц,
към Теб пристъпвам бавно,
уплашена, невиждаща дори,
слова прошепваш
и долавям ясно,
намираш ме красива Ти.
С ръка привличаш ме,
невинно аз Ти отговарям,
склонявайки на Теб глава,
повеждаш ме
и първи стъпки правим -
необяснима свобода.
Ефирен полъх
от размах на ангелски криле
прелива се с ухание от стих -
усещам как трептя
и до забрава опиянява ме
дъхът Ти огнен, жив.
Попивам милост -
от любов оттеглена присъда
и благодат - като от падащи лъчи порой.
Сега съм Твоя -
винаги ще бъда.
Благодаря Ти, че Си мой.
© Невен Todos los derechos reservados