6.08.2009 г., 23:58 ч.

Танц 

  Поезия » Друга
366 0 0

Танц

 Каниш ме на танц,
 към Теб пристъпвам бавно,
 уплашена, невиждаща дори,
 слова прошепваш
 и долавям ясно,
 намираш ме красива Ти.
 

 С ръка привличаш ме,
 невинно аз Ти отговарям,
 склонявайки на Теб глава,
 повеждаш ме
 и първи стъпки правим -
 необяснима свобода.
 
 Ефирен полъх 
 от размах на ангелски криле
 прелива се с ухание от стих -
 усещам как трептя
 и до забрава опиянява ме
 дъхът Ти огнен, жив. 
 
 Попивам милост -
 от любов оттеглена присъда
 и благодат - като от падащи лъчи порой.
 Сега съм Твоя -
 винаги ще бъда.
 Благодаря Ти, че Си мой.

© Невен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??