29 abr 2007, 0:36

Tанцът на пеперудата 

  Poesía
691 0 11
Потръпна, както лъч във тъмнината.
В едно събрала двете си крила,
и впила взор в мелодията на тишината,
съзря живителна, сияещата светлина.
Отпи от нея глътка вечност
и устремена литна да докосне,
от пърхащите струни светлост,
с мечтание във своят танц да сбъдне.
Над лумналият огън ефирна затрептя.
Разперила крила от многоцветни багри,
разкрила в танца своята душа...
В миг на око, разпръсна чудна красота.
Прегърнаха я огнените пръски,
опърлили крилете и без жал...
Дали след време огънят ще помни,
че танцът бе небесният й дар.

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??