8 dic 2009, 12:24

Танцът на токчетата 

  Poesía » De amor
548 0 8

 

 

Все тези токчета ме будят      

щом в ранно утро проехтят!

Пленени нощни пеперуди

с криле в прозорците пръхтят.

 

Слухтя и в тъмното се вглеждам,

че този ход разкрепостен

до болка ми напомня прежна

походка в плочника стаен,

 

когато моето момиче

с усмивка идваше към мен

и крачките ни в такт ритмичен

вървяха в път благословен.

 

Кварталът с цъфналите кестени,

параклис с мъничко кубе

и най-красивата невеста

ти бе под синьото небе.

 

Танцуват токчета, не спират

пред входа своя воаяж,

изпълват с мистика ефира

и глъхнат в приказен мираж. 

 

И ми напомнят, че съм онзи

на път изпращал те младеж

да будиш в утрото възторзи

с ей тоз, на токчета, вървеж!

© Иван Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??