29 abr 2010, 15:00

Татковина 

  Poesía » Civil
498 1 2

               ТАТКОВИНА     

 

Мъртвите забравиха да те помнят,

живите не могат да те разберат,

за родените сега си край бездомен,

Родино, днеска си на кръстопът.

 

От завист те разпънаха на кръст,

заграбиха земите ти свещени.

Децата ти прокудиха без шепа пръст -

писмата им горчат от сълзите солени.

 

Че раждала си ти мъже-титани,

на двадесет  ги даваш курбан,

от свои и чужди си цялата в рани:

сега за твоя кръст съм прикован.

 

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??