28 jun 2008, 10:46

***(Тази кравичка...) 

  Poesía » Otra
683 0 7

***

Тази кравичка кротко пасе си

и огрява й залезът хълбока.

Това село е без поетеси,

затова се живее по-дълго.

 

И мъже няма тука, защото

няма кой да им дои сърцето.

Няма бури - да пръскат сеното,

няма вълци - да плашат селцето.

 

С пет-шест думи живее се тука.

Изглежда и гробище няма,

затова не умират от скука,

нито от радост голяма.

© Константин Делов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??