ТАЗИ НОЩ
Тази нощ усещам ръцете ти галещи,
звезди обсипват простора небесен,
падат яркочервени и парещи
върху теб и косите ти сресани.
И тази нощ на звездно мечтание
очи в мен и в небето загледани
имат моето тихо признание
в сърцето ми нежно и ледено.
Аз ги виждам – стотици са,
ослепителни, ярки, красиви.
над нас летят – като птици са
и като тежки глътки горчиви...
За мен си обаче единствена,
недостижима и много далечна,
поникнала в мисъл изчистена,
в кръвта си отровата вечна.
12.08.2015 г. Велин Иванов Гюргаков
© Велин Todos los derechos reservados