ТЕРЗАНИЕ
Аз всеки ден те търся във тълпата,
наричам те с различни имена.
С надежда хуквам към вратата.
А после - тъжна самота...
Понякога се мисля за щастлива,
запазила достойнство, свобода,
но с ужас в мене се надига
въпрос един, прогонвайки съня:
Ще стигне ли живот човешки,
да те намеря в тоз огромен свят,
минавайки през болка и през грешки,
увяхвайки, като откъснат цвят?
Съдбата, казват, че е отредила
на всекиму половинката, с която
Земята двама биха прередили,
да я превърнат в кътче свято.
А ако времето не стигне?
Ако в посоки две се разделим?
Е, шансът пак ще ни намигне,
когато в друг живот се преродим...
Отказвам! В друг живот не искам!
В този искам да те срещна! Още днес!
Съгласна съм - поемам риска!
Добре дошла, Любов! Без име и адрес!
© Гени Todos los derechos reservados