Дали те има, питах и небето;
търсех те: с душата и сърцето.
Намерих те, и ми остана, ето:
да мина планините и морето,
дори не метър подир метър,
един ден път на трите самолета...
Събрах дори парите за билета!
За часове ще стигна до градчето
и ще река: Избирай между двете!
Сънувам те все сам, в ателието.
Не знам дали ще мина през морето.
Ти как би отговорил?
Със сърцето ли?
© Цонка Петрова Todos los derechos reservados