ТИ ИСКАШ ДА ВЯРВАШ
Ти искаш да вярваш, че Бог е велик,
очакваш Спасител и просиш за милост,
но в теб не изгрява Надежда - Светлик,
очите ти виждат житейската гнилост.
А тя е безкрайна. Зловонната смрад
залива душите и вярата трови,
на злото издига вековен палат,
мечтите пристяга в железни окови.
Когато децата умират от глад,
бащите когато се връщат безхлебни,
започваш да мислиш за дявол рогат,
а не за молитви и песни хвалебни.
Дали богохулни са тези слова?
За Бога доброто е свята повеля!
И твои са всички човешки права,
когато се бориш за хляб и постеля!...
© Радко Стоянов Todos los derechos reservados