22.02.2013 г., 15:26 ч.

Ти искаш да вярваш 

  Поезия » Гражданска
590 1 1

ТИ ИСКАШ ДА ВЯРВАШ

 

Ти искаш да вярваш, че Бог е велик,

очакваш Спасител и просиш за милост,

но в теб не изгрява Надежда - Светлик,

очите ти виждат житейската гнилост.

 

А тя е безкрайна. Зловонната смрад

залива душите и вярата трови,

на злото издига вековен палат,

мечтите пристяга в железни окови.

 

Когато децата умират от глад,

бащите когато се връщат безхлебни,

започваш да мислиш за дявол рогат,

а не за молитви и песни хвалебни.

 

Дали богохулни са тези слова?

За Бога доброто е свята повеля!

И твои са всички човешки права,

когато се бориш за хляб и постеля!...

 

© Радко Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Моите най-искрени аплодисменти!Толкова смел изказ и толкова истинност! Поклон!Възхитена съм,признамвам си!
Предложения
: ??:??