8 ago 2019, 16:17

Ти май ревнуваш? 

  Poesía » De amor
1107 5 4

На S.

 

Три думи и един въпрос.

Би следвало да отговоря мигом.

Но всъщност нямам отговор тъй прост:

... когато в мене болка блика

        ... когато моето сърце кърви

          и като охлюв се е свило;

... когато мисълта във впряг върви

и сякаш не намира сили;

... когато аз представях си едно –

макар да знаех: „Обичта е късна!“...

 

Днес падна първото зърно

и знак е: нещо ще се скъса.

 

Боли ме – няма как да скрия?

Че всеки малък разрив е голям...

 

Ревнува ли се истинска магия?

Не бих могъл аз отговор да дам!

© Живодар Душков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??