28 jun 2024, 9:36

Ти си тайнство 

  Poesía
154 0 2

Здравей!

Знаеш ли... защо си тук?

Кое е правилно и грешно...

и дълъг ли е твоят Път

в пътешествието ти успешно...

Разбрал ли си, какво любов е,

изпълваща гръдта без мярка?

Какво във вените играе

и друг, издигна ли ти арка...

Неосъзнат и неразбиращ,

препъваш се в лични драми.

Перфектност гониш с външността си,

а духовността редиш  в анали.

Какво ще кажеш... да раздаваш,

от туй което усвоил си?

Любов и обич, светла правда...

от всичко що преумножил си.

Достатъчно е да присъстваш,

там… в ударите на сърцето.

В дела и мисъл да се сбъдваш,

а всичко друго...  в мир  прието.

Здравей, Човеко! Ти си тайнство!

И в отговорът, и в,въпросът…

Сега си в своето пространство,

докато сменят те... с нова раса.

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??