17 dic 2007, 14:39

Тиха нощ 

  Poesía » De amor
975 0 3

Тихо е в студената стая

и свещта ти бавно догаря.

Тя те скрива от всичко навън

и създава чисти капчици сън.

Димът прикрива твойте сълзи,

но светлината ще ги задържи.

Денят краде от твойта плът,

нощта създава кръстопът.

Свещта ще върне ли съня,

в който сме само аз и тя?

Твойта стая те спаси

от чужди думи и очи,

събужда спомен и таи

очакване да се завърнеш ти.

Свещта душата ти изгаря,

сега си сам в тази стая.

© Ваня Петрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??