1 mar 2010, 0:24

То няма име... 

  Poesía
878 0 10

                                                                   ... жизни всей - нам будет мало...

 

 

... понякога тайно нарича

себе си – Обич...

стихва в нозете ми вечер сломено

 

ту без посоки потегля нанякъде

ту се завръща –

несподелено...

 

не иска надежда

с две длани се кичи

и сутрин рисува

в прозорците вятър...

 

после зашива страха ми в илици

и крие посоки поспрели –  

под камък...

 

разказва легенди

за влакове късни

за птици зарили крилете си в пясък

 

а после звучи в тъмнината безпръстно

и ме нотира безгласно......

на запад....

 

то пази сълзите си

в мънички шепи

бродира в прозорци

следи онемели

 

запълва очите с неказани думи

и ласки гради –

избледнели...

 

и няма име...

 

нарича себе си – Обич...

после стихва в нозете

с дъха ми пирува...

ту без посоки потегля нанякъде...

ту за ръцете ти

нощем

 

тъгува...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??