23 nov 2017, 0:20  

Топла коледа 

  Poesía » Para niños
1197 4 24

 

ТОПЛА КОЛЕДА

 

 

 

 

Днес на топло се прибирам,

шапка свалям, ръкавици.

Вкъщи всички ги намирам,

мама, тати и сестрици.

 

Празник светъл е!Голям!

В сéло шетат от зори.

Свещи палят в малък храм,

че Спасител се роди.

 

Днес от рано се прибирам,

вкъщи бързат, все заети.

Там на масата намирам,

топла пита със късмети.

 

Мама мръвчици пече,

тати сипва руйно вино.

Вън вали снежецът бял,

пак затрупа пътя цял.

 

Вечер всеки край елхата,

по подаръче държим.

В радост греят ни лицата,

през комина хвърка дим.

© Хари Спасов Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Мамината Коледа »

4 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??