Nov 23, 2017, 12:20 AM  

Топла коледа 

  Poetry » For kids
1198 4 24

 

ТОПЛА КОЛЕДА

 

 

 

 

Днес на топло се прибирам,

шапка свалям, ръкавици.

Вкъщи всички ги намирам,

мама, тати и сестрици.

 

Празник светъл е!Голям!

В сéло шетат от зори.

Свещи палят в малък храм,

че Спасител се роди.

 

Днес от рано се прибирам,

вкъщи бързат, все заети.

Там на масата намирам,

топла пита със късмети.

 

Мама мръвчици пече,

тати сипва руйно вино.

Вън вали снежецът бял,

пак затрупа пътя цял.

 

Вечер всеки край елхата,

по подаръче държим.

В радост греят ни лицата,

през комина хвърка дим.

© Хари Спасов All rights reserved.

The work is a contestant:

Мамината Коледа »

4 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??