6 may 2012, 23:56

Топъл спомен 

  Poesía » De amor
1066 0 21

---

 

Очите ти не са ми вече блюдо.
Почувствах в ласките ти близък край,
от който мислите ми, в бягство лудо
загърбват своя тих, измислен рай.

Обичах те! Познах страстта - изцяло.
Не пазих гордостта като багаж -
ще топли ли, когато мойто тяло
заспи вовек под градския паваж!

Виж, споменът е друго - топъл кюнец
във новата ми къща от дърво,
през синьо мойта зима ще целуне,
стопена от каминно зарево.

Последвах те. Щастливо се наскитах.
И все без страх, че в кривото ще стъпя,
защото... на часовника стрелките
единствено са сигурни за пътя...

 

 

---

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??