16 sept 2006, 13:03

Този, който 

  Poesía
587 0 7
Ако повикам
кой от ангелите
би ме чул.
Дали един от тях внезапно
би разкрил сърцето си.

" Големия бряг"
К. Уайт



Като трева, повикана от острието
на косата,
с лице, забито в черна пръст,
с дробове пълни с кал
и вятър...
Когато нямам вик.
Кой от ангелите
би ме чул.
Когато ек съм в планината
и силата ми е отблясък
на вечерен сняг.
Дали един от тях внезапно
би разкрил сърцето си.
За онзи, който изостави
своето
за извор
на пустинята.
Очите си раздаде на
чакалите,
а пръстите на лешоядите.
И който няма нищо за
раздаване...

Раздава Рая.

© Божидар Пангелов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??