В кехлибарен пашкул
покрит с копринени нишки
там точно до сърцето
на самата вселена...
Какавидата малка,
очакваше с радост
денят на своето
ново начало...
Отлитаха дните
преминаха
през времето
на тъмните векове
на борба, терзания
и болка...
Но сега, малкото
и пеперудено сърце
усещаше, че мигът
на просветлението
наближава...
Напука се кехлибарния
и пашкул а копринените
нишки се разпръснаха
в небето и засияха
с цветовете на дъгата.
Погледна плахо...
Това ли е светът?
За който толкава жадуваше
за да отпие капка любов
от живота...
Отърси се - разтвори сетивата...
Кристално цветни крила разтвори,
пулсираше сърцето и със всемира
и полетя волна, радостна, щастлива
опиянена от мига на свободата...
И полетя вече нямаше прегради
с обич отпи нектар от медена роса
душата си с най - сладкия нектар
нахрани а слънцето блестеше
в крилата и... и мир, любов, хармония
се събираха в росата на звездната роза.
На границата на двата свята -
вълшебния и съвършения
в една кристално чиста мисъл...
Та този свят е любов!
17.04.2021г
Катя Джамова
© Катя Todos los derechos reservados
и хубавите коментари. Бъдете благословени!