Aug 23, 2021, 7:50 AM

Този свят е любов 

  Poetry » Free verse
417 3 3

В кехлибарен пашкул

покрит с копринени нишки

там точно до сърцето

на самата вселена...

Какавидата малка,

очакваше с радост

денят на своето

ново начало...

Отлитаха дните

преминаха

през времето

на тъмните векове

на борба, терзания

и болка...

Но сега, малкото

и пеперудено сърце

усещаше, че мигът

на просветлението

наближава...

Напука се кехлибарния

и пашкул а копринените

нишки се разпръснаха

в небето и засияха

с цветовете на дъгата.

Погледна плахо...

Това ли е светът?

За който толкава жадуваше

за да отпие капка любов

от живота...

Отърси се - разтвори сетивата...

Кристално цветни крила разтвори,

пулсираше сърцето и със всемира

и полетя волна, радостна, щастлива

опиянена от мига на свободата...

И полетя вече нямаше прегради

с обич отпи нектар от медена роса

душата си с най - сладкия нектар

нахрани а слънцето блестеше

в крилата и... и мир, любов, хармония

се събираха в росата на звездната роза.

На границата на двата свята -

вълшебния и съвършения

в една кристално чиста мисъл...

Та този свят е любов!

 

17.04.2021г

Катя Джамова

 

 

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Мили приятели, благодаря ви от сърце за топлината
    и хубавите коментари. Бъдете благословени!
  • А залезът понякога предупреждава за тъмна и безкрайна нощ...
    Ето защо да се обичаме и възхитено да търсим красотата около себе си и в себе си!
    Поздравления за творбата, Катя!
  • "Този свят е любов"!
    Чудесно си го казала, Катя и рефренът в края само усилва въздействието.
    Стихът просто се лее и силно въздейства след тази поетична констатация.

    Успешна и вдъхновена нова седмица!
Random works
: ??:??