Под бялата снежна покривка
спят героите на Шипка.
Оръдия веч' не гърмят,
звездите светят по-ниско
и е тихо. До болка.
За нас те умряха
и брояха минутите до свободата.
Трети март е свята дата,
живееща в душата,
да сведем глава
и помислим за своята вина.
Продаваме ли свойта свобода?
Честит празник, българи!
© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados
Дано се замислят повече хора....
Поздрав, Васе!