Срещнах по пътя си жени – като изворче :
Като ги виждах – и ожаднявах,
покланях се, пиех бавно сладките им глътки
и за всяка капка благославях.
И жени по пътя срещнах - като плод :
Вкусни и красиви, вкусиш ли, не ти се спира.
Дълго после и в душата и в съня ти
глад и жажда няма да прелитат .
Търся си жена - да ми е билка :
жаден, гладен, в душата болест
тя да излекува – с дума,със усмивка, с поглед,
и в сърцето ми да си нощува.
Три жени сънува всеки мъж по пътя .
Аз с отворени очи сънувам
във една жена дано открия
изворче, и плод, и билка !
© Стоян Стоянов Todos los derechos reservados