19.06.2024 г., 20:14 ч.

Три жени 

  Поезия » Любовна, Философска, Бели стихове, Свободен стих, Друга
129 0 0

 

Срещнах по пътя си жени – като изворче :

Като ги виждах – и ожаднявах,

покланях се, пиех бавно сладките им глътки

и за всяка капка благославях.

 

И жени по пътя срещнах - като плод :

Вкусни и красиви, вкусиш ли, не ти се спира.

Дълго после и в душата и в съня ти

глад и жажда няма да прелитат .

 

Търся си жена - да ми е билка :

 жаден, гладен, в душата болест

 тя да излекува – с дума,със усмивка, с поглед,

и в сърцето ми да си нощува.

 

Три жени сънува всеки мъж по пътя .

Аз с отворени очи сънувам

във една жена дано открия

изворче, и плод, и билка !

© Стоян Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??