Край пътя има три тополи,
три тополи и сервиз,
и вятър вее три тополи,
вятър, ала не е бриз.
Тези три тополи
момче ги гледа всеки ден
и с носталгия поглежда,
и прибира се примирен.
Слънце грее три тополи,
вятър брули три тополи,
мъгли закриват три тpполи,
ала край пътят има три тополи,
три тополи и сервиз.
Момчето гледа три тополи,
гледа, плаче и се смее,
гледа с очи сълзливи
и плаче със сълзи горчиви.
Напомнят три тополи
за нощ омайна и красива,
за звезди и за любов,
за приказната самодива.
Мина се веч година от нощта омайна,
но има спомен за любов безкрайна,
има спомен за тичащо в нощта момче
и развълнувано сърце.
Има спомен за три месеца щастливи,
три приказни, три красиви.
А сега - три тополи,
три приказни, три красиви.
Всеки ден момчето вижда три тополи,
всеки ден плаче за три тополи
и проклина три тополи,
и обича три тополи.
© Емил Todos los derechos reservados