2.07.2011 г., 0:20 ч.

Три тополи 

  Поезия
493 0 0

Край пътя има три тополи,                                       

три тополи и сервиз,

и вятър вее три тополи,

вятър, ала не е бриз.

 

Тези три тополи 

момче ги гледа всеки ден 

и с носталгия поглежда,

и прибира се примирен.

 

Слънце грее три тополи,

вятър брули три тополи,

мъгли закриват три тpполи,

ала край пътят има три тополи,

три тополи и сервиз.

 

Момчето гледа три тополи,

гледа, плаче и се смее,

гледа с очи сълзливи

и плаче със сълзи горчиви.

 

Напомнят три тополи

за нощ омайна и красива,

за звезди и за любов,

за приказната самодива.

 

Мина се веч година от нощта омайна,

но има спомен за любов безкрайна,

има спомен за тичащо в нощта момче

и развълнувано сърце.

 

Има спомен за три месеца щастливи,

три приказни, три красиви.

А сега - три тополи,

три приказни, три красиви.

 

Всеки ден момчето вижда три тополи,

всеки ден  плаче за три тополи

и проклина три тополи,

и обича три тополи.

© Емил Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??