17 mar 2010, 21:10

Трънче в душата 

  Poesía » De amor
923 0 18

Аз съм трънче в петата ти черна и грапава,

ежедневно те боцкам и тласкам напред,

омагьосвам те с нежност, с любов те наказвам

и опитвам да сложа в живота ти ред.

 

Забранявам от днес да говориш за болести,

за това, че си чукнал четиридесет и пет,

че в студа се обаждали старите кости,

че си беден и нямаш пари и късмет.

 

Имаш купища злато - разпалени залези,

имаш вятър в косите, потомство и дом,

топли думи, които на друг не са казвани

и разцъфнало цвете под твоя балкон.

 

Имаш пътища нови и утрешно лято,

две мазолести длани и бистра глава,

имаш мен - неизменното трънче в душата

и живот - да се радваш на всичко това!

© Нели Вангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??