4 mar 2020, 8:23

Твојот глас 

  Poesía » De amor
464 1 2

Јас сум мала честица
со светлината влегувам
во кубето на црквата
го слушам твојот глас
преку ѕидови
преку планини
преку граници
имам една причина за славење
и сто други за непребол
го слушам твојот глас со векови
те знам со години
а во мене се раѓа
ехо на нетрпеливост.
 

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??