Mar 4, 2020, 8:23 AM

Твојот глас 

  Poetry » Love
463 1 2

Јас сум мала честица
со светлината влегувам
во кубето на црквата
го слушам твојот глас
преку ѕидови
преку планини
преку граници
имам една причина за славење
и сто други за непребол
го слушам твојот глас со векови
те знам со години
а во мене се раѓа
ехо на нетрпеливост.
 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??