4 мар. 2020 г., 08:23

Твојот глас 

  Поэзия » Любовная
462 1 2

Јас сум мала честица
со светлината влегувам
во кубето на црквата
го слушам твојот глас
преку ѕидови
преку планини
преку граници
имам една причина за славење
и сто други за непребол
го слушам твојот глас со векови
те знам со години
а во мене се раѓа
ехо на нетрпеливост.
 

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??