4.03.2020 г., 8:23 ч.

Твојот глас 

  Поезия » Любовна
457 1 2

Јас сум мала честица
со светлината влегувам
во кубето на црквата
го слушам твојот глас
преку ѕидови
преку планини
преку граници
имам една причина за славење
и сто други за непребол
го слушам твојот глас со векови
те знам со години
а во мене се раѓа
ехо на нетрпеливост.
 

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??