25 oct 2013, 21:17  

Твоя е нощта 

  Poesía » De amor
553 0 0

Твоя е нощта

 

Нощта студена навън остана,

луната и звездите, в мека тишина обвити,

дълбоко вече са заспали

и красиво осветяват за теб тихото небе.

 

Само вятърът неспокоен, шуми покрай дървесните листа,

хиляди неща нашепва и изчезва в тишината нежна.

 

Вслушай се в него ти сега, развълнуван иска той да ти разкаже,

че едно сърце за теб си мисли и пожелава ти най-прекрасните неща.

 

Тихо ти му прошепни мечтите свои,

да ги отнесе на душата що си покорила,

в нейни желания те да се превърнат

и в съня ти да ги сбъдне тя.

 

Сладки сънища сънувай чак до сутринта,

докат изгревът красив не прогони месечината дремлива

и с топличка милувка по лицето нежно те погали,

тогаз, усмихната, стани и денят прекрасен посрещни.

 

 

 

 

 

Кристиан Дочев

Октомври 2013 г. София

© Кристиан Дочев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??