17 oct 2009, 14:30

Твоят пристан 

  Poesía » De amor
606 0 2

 

 

 

Твоят  пристан

 

При  мене  можеш  да   се връщаш

когато  ти е тъжно на душата,

когато  ти от пътя свърнеш,

когато  те   обземе  самотата.

 

Отлъчена от стадото голямо

ела  и  поплачи на мойто рамо.

Посгрей се в  шепите  ми топли

сърце  ще  срещнеш и то  без  вопли.

 

Светът ще  е на  крачката  едничка   

щом  се  ти съвземеш

пътя свой ще си поемеш

и не ще останеш ти самичка!

 

Като  стряха от хули   ще те скрия,

като кърпа, сълзите   ще ти попия.

Стига  своята   мъка  да   оставиш

усмивката  ти чародейна  да не забравиш.

 

 

 

© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Прекрасен стих! Толкова много любов, топлота и нежност си събрал в едно. Прииска ми се да спря и аз на този пристан.
  • Сещаш ли се кое е общото в идеята на стихотворенията ни от днес ? Поздрав и от мен !
Propuestas
: ??:??