23 ene 2013, 21:23

Тя иде! 

  Poesía » Otra
396 0 4

Просветна през облак!

Душата ми светла

магическо слънце огря!

След миг в тържеството

на обич пресветла

Балканът хайдушки запя!

 

Тя иде!...

Пробуди копнежа за полет!

Светът се усмихна красив!

Южнякът повея,

напомнил за пролет

със танца си весел, игрив!

 

Ех, топла, прекрасна 

земя венценосна,

защо натежа от лъжи?!

В недрата си

още надеждата носиш,

щом слънце над тебе гори!

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??