23 янв. 2013 г., 21:23

Тя иде! 

  Поэзия » Другая
395 0 4

Просветна през облак!

Душата ми светла

магическо слънце огря!

След миг в тържеството

на обич пресветла

Балканът хайдушки запя!

 

Тя иде!...

Пробуди копнежа за полет!

Светът се усмихна красив!

Южнякът повея,

напомнил за пролет

със танца си весел, игрив!

 

Ех, топла, прекрасна 

земя венценосна,

защо натежа от лъжи?!

В недрата си

още надеждата носиш,

щом слънце над тебе гори!

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??