18 feb 2017, 19:39

Тъга 

  Poesía » Otra
641 0 3

Тъга

 

Събуждам се отново със сълзи по лицето,

облян от хиляди мъки, терзаещи ме.

Сърцето ми обзето е от тъга –

влажна и мокра, като прясна смола.

Всеки ден нови проблеми ме връхлитат,

не, те не се интересуват от това как съм, и не питат.

Отвън изглеждам привидно спокоен, 

но кой би предположил, че съм със сърце на моряк разстроен,

който изгубил е компаса сред море от води,

и над своя остатък от кораб трескаво бди.

Изправен съм пред много сериозни въпроси, 

които пищят в ушите ми като жътварки боси.

Усмивката от лицето ми отдавна е слязла,

успокоявам се с мисълта, че навярно нанякъде е влязла.

Надявам се някой ден тя отново на лицето ми да се върне,

и пак с топлината си ласкаво да ме обгърне.

Събуждам се отново със сълзи по лицето,

облян от хиляди мъки, терзаещи ме.

© Борис Борисов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Харесва ми!
  • Познато състояние, но този период свършва и нещата започват да се подреждат! Кураж! Много искрено и неподправено, хареса ми!
  • Тъгата отминава, както всяка буря отминава кораба... стига да остане достатъчно здрав, за да я изчака.
Propuestas
: ??:??