30 ene 2008, 20:25

Тъга за лятото 

  Poesía » Otra
561 0 0
 

ТЪГА  ЗА  ЛЯТОТО

 

Не тъгувай, преди да е свършило лятото,

преди да поеме лятното слънце на път.

Погледни как се слива морето със сушата.

С колко обич залива вълната брегът.

 

Как измива последните стъпки на плажа,

с колко нежност морският бриз ни шепти,

че морето от сълзи е много солено,

затова не плачи, а вълните с ръка докосни!

 

Спомена летен в сърцето си скътай -

за прегръдките морски в летния зной,

пясъка топъл по чайките скришом  не хвърляй,

те са част от морето и спомена твой.

 

А далече на юг свирят морски сирени,

Някакъв пътник внезапно се готви за път.

Той е весел и пясъчна кула издига

и мечтае да има морето, простора, светът.

© Иван Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??