За какво във нощи тайни
идва крадешком, прикрито?!
Няма неразкрити тайни,
нищо под небето - скрито.
Любовта ни заслепява,
мислим, другите са слепи.
Клюката не закъснява -
плъзват приказки нелепи...
Хукнахме, се изпокрихме
ний - подплашени елени.
Без вина се спотаихме
и сега сме разделени...
Тъй си е от памтивека,
любовта е "трън в очите".
Нека я преследват, нека -
тя в сърцата ни е скрита!
© Славка Любенова Todos los derechos reservados