7 sept 2008, 21:03

тъжна нощ 

  Poesía » Civil
590 0 2

Нощ се спуска над града,

светлините в мрак се губят.

Бавно стеле се мъгла

и звездите пак от сън се будят.

 

А луната златен сърп подава

зад сиви облаци, тъма,

невинно детско личице огрява,

притихнало, стаено до зида.

 

В очите му блестят искри.

Безпомощно ръце протяга,

търси топлина, а не пари.

От своята реалност иска да избяга.

 

Хората забързани го отминават,

дори не забелязват крехкото телце.

За злато на дявола душата си продават,

а нямат обич за едно дете.

 

Светът е станал груб, студен,

а хората - безмилостно жестоки,

в черупката си всеки е стаен

и в миналото са душите ни широки.

 

В тъмата втора сянка се прокрадва,

още едно мъничко дете.

Очите му сълзят, сърцето му се радва,

че човек е той, а ние - зверове.

© Мария Манджукова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??