Когато отрониш сълза във нощта
и падне във чашата с вино,
ще видиш как сливаш небе и земя,
как лятото в миг става зима.
Сълзи и вино - две мощни стихии,
със пагубна сила убиват,
по-силни от черни и бели магии,
душите човешки опиват.
Сълзите горчиви преглътнеш ли смело,
изправиш ли гордо глава,
завършиш ли с виното тъмночервено
в длани ще стиснеш свойта съдба!
Тост вдигни, усмихнат, лъчезарен,
изпий искрящата, отровна смес,
кажи: "На себе си съм благодарен!"
и помисли за утре, ала живей за днес!!!
© Габи Наумова Todos los derechos reservados
А колкото до сълзите....напротив, стихия са ! И то каква ! Особено женските .....