15 abr 2009, 16:44

Търговец 

  Poesía
346 0 2

 

        ТЪРГОВЕЦ

 

Търговец на чувства станах,

за капитал имам цяло сърце.

От закона нямам забрана,

не продавам кокошка, нито яйце.

 

Клиентелата ми са зрели жени,

имат опит богат и много пари.

Затворени са в къщи с тъжни стени,

във пазите им още, огън гори.

 

Стоката е застаряла, знам -

със малко любов става нова.

Продавам я така, грам по грам.

Тя е лек, много - става отрова.

 

Грозните стават красиви.

Безчовечните стават добри.

Самотните грейват щастливи.

 

Но в криза и това не върви...

 

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??