Търново, столице на Любовта,
в твой квартал превърнах Ловеч.
Много, много лета галя
със косите си
твойте улици и калдъръми.
А духът ми свободно лети
над Асеновци и над Евтимий.
От терасата на ресторант "Рич"
съзерцавам как Янтра
извива снага, лъкатуши...
А отсреща примамливо Света гора
ме залива със багри и песни.
Тук с целувка мойта първа любов
още, още спира дъха ми.
И с усмивка на милиони слънца
тя запалва пожари в стиха ми.
Даже песен си имаме една
- "July morning" *-
във прегръдка ни обгръща
и руините нежно шептят,
че в света няма Любов, която
да се сравнява с нашата.
Няма!
Търново, столице на Любовта,
от небето Ван Гог те рисува!
* July morning - хитът "Юлско утро"
на Юрая Хийп
MUZIKA>>> July Morning Uriah Heep Live In Moscow Bernie Shaw
© Латинка-Златна Todos los derechos reservados
Бъдете!!!