"Вървял един добър човек и видял един горящ храст и змия, която се опитва да се измъкне от пламъците. Човекът си проврял ръката и хванал змията за да я спаси, но тя го ухапала. Пуснал я на земята да си ходи и продължил по пътя си и срещнал втори човек, който наблюдавал с недоумение това и той го попитал: "Глупак, защо се жертва за тази змия?!", а добрият човек отвърнал: "Това е нейната природа - да хапе, също както моята природа е да помагам".
© Antoni Stanev Todos los derechos reservados